Коя е най-добрата съвместима тонер касета?
Един от най-често задаваните въпроси е кой е най-добрият производител на съвместими тонер касети. В последните години пазара е залят от съвместими тонер касети на различни цени. Силната конкуренция доведе до създаването на много по-висококачествени продукти на ниски цени. Не е необходимо вече да плащате по-високата цена на марка, която ви гарантира добро качество.Как да извлечете най-доброто качество от съвместимите тонери
Когато обмисляте закупуването на съвместима тонер касета, ви препоръчваме да направите предварително проучване като сравните освен цените и отзивите на потребители. Едно от първите неща, които съветваме, е да разгледате така наречените "Google Ревюта". Причината да се доверите на рецензиите на Google е, че те не могат да бъдат манипулирани.
На второ място, преди да направите покупка, позвънете на компанията и ги попитайте защо трябва да се доверите на тях, както и какво прави техните съвместими тонери по-добри от останалите. Също така поискайте техните гаранции и разберете какво става, когато все пак се появи някакъв дефект.
И така, каква е най-добрата марка съвместими тонер касети?
Отговорът е различен за различните модели принтери. Също така нещата са различни при цветните и при монохромните принтери. Много от производителите на тонер касети за черно-бели принтери не се справят достатъчно добре при производството на цветни тонер касети. В много случаи е за препоръчване използването на рециклирани оригинални тонер касети вместо съвместими. Особено при цветните принтери. Затова е необходима много сериозна селекция и натрупан опит.
Какъво е качеството и каква е цената на съвместимата тонер касета?
Няма смисъл от използването на тонер касета, която просто работи и е по-евтина от OEM. Смисълът е в извличането на същото качество на печат от тонер касета, която многократно намалява цената на отпечатаните документи.
Кои са най-често срещаните проблеми със съвместимите тонер касети?
Най-честият от всички проблеми със съвместимите тонери е, че по-голямата част от тях „ръсят“. Това е такъв често срещан проблем, тъй като често те просто са възстановени, а не всички вътрешни части са подменени с нови. Друга причина, особено при китайските производители е, че самите пластмасови тела на касетите са криви. Проблемът с изтеклата тонер касета е, че тя много бързо замърсява барабана и след като се случи това, всички отпечатани документи се замърсяват. Освен това тонерът попада и вътре в самия принтер, като в някои случаи меже да доведе до доста сериозни проблеми.
Друг често срещан проблем с лошото възстановени тонери е, че те не заменят острието на чистачките. Това също допринася за линии или маркировки за изстъргване, които се появяват върху изображението, тъй като перката на чистачките правилно не отстранява излишния тонер на прах. За по-подробен списък на проблемите с тонер касетата прочетете следните статии - проблеми с тонер касетата.
И така, какво ви предлагаме ние?
В PrintMAX.bg ще намерите селекция от висококачествени съвместими тонер касети. В някои от случаите, особено при цветните принтери, ние съветваме да се рециклират оригиналните тонер касети, вместо да се използват съвместими. Във всички случаи и при рециклиране на тонер касетите и при закупуване на съвместими касети гаранцията покрива целият жизнен цикъл (т.е. стандартният капацитет на касетата).