МЕНЮ
КОШНИЦА

Копирни машини


Съвременните копирни машни са цифрови многофункционални устройства с общо управление, които обединяват в себе си сканиращ модул и принтер. Някой от тях предоставят възможността за добавяне на факс, което допълнително увеличава функционалността им. Това позволява включването на много и разнообразни функции.Включването на такава копирна машина в мрежа позволява споделянето на нейните ресурси с всички потребители в офиса. Автоматично устройство за подаване на документи (ADF, DADF, RADF) спомага за бързата и лесна обработка на големи документи. То подава документите за черно-бяло или цветно сканиране, за копиране или изпращане на факс. Изходните устройства могат да бъдат снабдени с многофункционален финишер, който предлага богати възможности за сортиране и подреждане на изходните документи. Повечето съвременни копирни машини имат вграден електронен финишер, който улеснява подреждането на документите. Новите модели копирни машини са оборудвани с мощни процесори, което позволява бързо да обработват големи по обем документи. Управлението е бързо и лесно, чрез вградени LCD сензорни дисплеи и интуитивно меню и компоненти за работа с облачни технологии. Потребителите могат да отпечатват и сканират чрез различни приложения, като например Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria и Plug-in услуги за печат за устройства с Android и Near Field Communication (NFC).
Копирна машина Konica Minolta BizHub 185

 

Копирна машина – История.


Ксерографски процес
Ксерографският процес е изобретен от Честър Карлсън, базиран на приноса на унгарския физик Пал Селени. Карлсън кандидатства и получава патент на САЩ през 1942 г. Карлсън склюва договор с Haloid Photographic Company за разработване на комерсиален продукт.
Изминават 18 години, преди да бъде разработен автоматизиран процес, довел до първата комерсиална реализация- копирната машина, Xerox 914 през 1960 г.
Днес ксерографския процес се използва в съвременните копирни машини, в лазерните и LED принтери.
Стъпките на ксерографкия процес са описани по-долу, приложени върху алуминиев цилиндър със селеново покритие, както е при копирната машина.
Зареждане
Електростатичен заряд от високо напрежение се разпределя равномерно по повърхността на барабана чрез коронен разряд.
Експозиция
Документът, който трябва да се копира, се осветява и през оптична система се проектира върху въртящата се повърхност на барабана. Неосветените повърхности на барабана остават заредени.
Проявяване
Заредените области от барабана привличат частици фин тонер, които полепват по неговата повърхност.
Трансфер Хартията преминава между барабана и трансферната ролка, която е с обратна полярност на заряда на тонера. Така изображението се прехвърля от барабана върху хартията чрез комбинация от натиск и електростатично привличане.
Фиксиране
Полученото изображение се фиксира трайно към хартията, като се използва механизъм за натиск между две ролки при висока температура.
Почистване
Това е процесът на почистване на барабана от остатъчния тонер.
Копирна машина Xerox VersaLink C7130

 

Аналогови копирни машини


Първите копирни машини са изцяло аналогови. Това ще рече, че процесът е изцяло електро-механичен. Лампата осветява оригинала и чрез система от лещи изображението се прехвърля към барабана на копирната машина. Това означава, че за да бъдат направени например10 „ксерокопия“ аналоговата копирна машина трябва 10 пъти да освети оригинала.

Какво е цифрова копирна машина?


Съвременната копирни машини използва цифрова технология, която заменя старата аналогова технология. На практика съвременната цифрова копирна машина се състои от скенер и лазерен принтер обединени в едно. Значително предимство на цифровата копирна машина е цифровото сортиране, т.нар. „електронен финишер“. Например, ако копирате документ от 10 страници в 10 екземпляра, аналоговата копирна машина ще „освети“ и изкопира всяка страница по 10 пъти. Цифровата копирна машина ще сканира всяка страница само по веднаж и ще ви даде разнообразни възможности за сортиране. Например 10 комплекта от по 10 страници, изместени един от друг и закопчани с телбод.

Кои са основните характеристики на една аналогова копирна машина?


При старите аналогови копирни машини основната характеристика е скоростта. Това е така, защото поради чисто електро-механичния ксерографски процес е необходимо за отпечатването не всяко копие оптиката на машината да освети оригинала и чрез система от лещи да пренесе изображението върху въртящия се барабан. Има и други особености на аналоговата копирна машина, които влияят на нейната цена. Такива са наличието на ADF, възможността за двустранен печат, броят на допълнителните тави за хартия и др.

Кои са основните характеристики на една цифрова копирна машина?


Както вече споменахме, цифровата копирна машина се състои от документен скенер и лазерен принтер. Изображението е растеризирано и се записва в паметта на копирната машина. Така, че основните характеристики на цифровата копирна машина са сходни с тези на лазерния принтер – скорост, разделителна способност, вградена памет, размер на оригинала и т.н.
Копирна машина CANON IR2525

 

Новите технологии в съвременните копирни машини


Фотокопирането се използва масово в ежедневието, бизнеса, образованието и институциите. Въпреки прогнозите, че получените документи върху хартия силно ще намалеят поради използването на документи в цифров вид, копирните машини продължават да се използват широко.
Съвременните копирни машини притежават голям сензорен дисплей, подобен на таблет, който позволява управлението на задачи за печат, копиране и сканиране лесно и ефективно.
Свързването с Microsoft 365 и Microsoft OneDrive ви дава решение за съхранение в облак и отпечатване на цифрови документи. Повечето производители разработват собствени приложения за съхранение и управление на документи като QuickBooks Online на Xerox.
Копирна машина RICOH MP C2051

 

Технологията ConnectKey на Xerox добавя мобилни и облачни функции към вашата копирна машина, което улеснява работата с цифрови и хартиени документи. Базираните на ConnectKey копирни машини на Xerox са разделени в две серии: VersaLink е серия копирни машини предназначени за малки и средни работни групи, фамилията AltaLink от своя страна са копирни машини предназначени за по-големи обеми и натоварвания. И двете серии включват монохромни и цветни модели копирни машини, предназначени за различно натоварване.

Цветни копирни машини.


Както вече споменахме всяка съвременна копирна машина се състои от документен скенер и лазерен принтер. С усъвършенстването на технологиите и появата на надеждни цветни лазерни принтери стана възможно адаптирането на технологиите за създаването на пълноцветна копирна машина.
Както при цветните принтери, при цветните копирни машини работят четири самостоятелни лазерни модула – по един за всеки цвят. По този начин сканираното и растеризирано цветно изображение се отпечатва върху хартия бързо и с високо качество. Всяка цветна копирна машина се разработва, според нейното предназначение. Благодарение на развитието на технологиите и понижаването на цените цветните копирни машини вече са достъпни вече и за малките и средни офиси.


Копирна машина – История
Аналогови копирни машини
Какво е цифрова копирна машина?
Кои са основните характеристики на една аналогова копирна машина?
Кои са основните характеристики на една цифрова копирна машина?
Новите технологии в съвременните копирни машини
Цветни копирни машини
Пълноцветна многофункционална машина A3 XEROX AltaLink C8055 Пълноцветна многофункционална машина A3 XEROX AltaLink C8055
New
МАРКА: Xerox Код на продукт: C8055
.: Това устройство е употребявано, реновирано и обслужено :. .: С 6 месеца гаранция :. Xerox® Alta..
Цена: 3,960.00 лв.
Без ДДС:Цена: 3,300.00 лв.
МАРКА: Xerox Код на продукт: C7125
Xerox C7125 е цифровa копирна машина със забележително качество. Автоматичен двустранен копир, мрежо..
Цена: 4,080.00 лв.
Без ДДС:Цена: 3,400.00 лв.
МАРКА: Xerox Код на продукт: B7130
VersaLink B7130 е цифрова копирна машина по технологията ConnectKey на XEROX, която работи със скоро..
Цена: 3,840.00 лв.
Без ДДС:Цена: 3,200.00 лв.
ПЪЛНОЦВЕТНА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА МАШИНА A3 XEROX VersaLink C7130
Очаква се
МАРКА: Xerox Код на продукт: C7130
VersaLink C7130 е цветна многофункционална машина на XEROX, която работи със скорост 30 страници в м..
Цена: 4,560.00 лв.
Без ДДС:Цена: 3,800.00 лв.
МАРКА: Canon Код на продукт: iR2530i
Canon iR2030i предлага на малки и средни работни групи рентабилен черно-бял печат със скорост 30 стр..
Цена: 1,176.00 лв.
Без ДДС:Цена: 980.00 лв.
МАРКА: Canon Код на продукт: 5160C007AA
..
Цена: 1,599.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,332.50 лв.
Цифрова копирна машина Canon imageRUNNER 2224
Очаква се
МАРКА: Canon Код на продукт: 5942C001AA
..
Цена: 1,449.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,207.50 лв.
Цифрова копирна машина Canon imageRUNNER 2224iF
Очаква се
МАРКА: Canon Код на продукт: 5941C001AA
..
Цена: 3,339.00 лв.
Без ДДС:Цена: 2,782.50 лв.
Цифрова копирна машина Canon imageRUNNER 2224N
Очаква се
МАРКА: Canon Код на продукт: 5941C002AA
..
Цена: 1,769.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,474.17 лв.
Цифрова копирна машина Canon imageRUNNER 2425 MFP
Очаква се
МАРКА: Canon Код на продукт: 4293C003AA
..
Цена: 2,399.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,999.17 лв.
МАРКА: Canon Код на продукт: 4293C004AA
..
Цена: 2,339.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,949.17 лв.
Цифрова копирна машина Canon imageRUNNER 2730i
Очаква се
МАРКА: Canon Код на продукт: 5525C002AA
..
Цена: 4,449.00 лв.
Без ДДС:Цена: 3,707.50 лв.
МАРКА: Canon Код на продукт: 5975C005AA
..
Цена: 3,499.00 лв.
Без ДДС:Цена: 2,915.83 лв.
Цифрова копирна машина A3 Canon ImageRUNNER iR2525
с поръчка
МАРКА: Canon Код на продукт: iR2525
Със стандартната функция за копиране и мрежов печат Canon iR 2525 работи със скорост 25 ppm A4. С по..
Цена: 1,830.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,525.00 лв.
Пълноцветна многофункционална машина A3 Xerox WorkCentre 7535 Пълноцветна многофункционална машина A3 Xerox WorkCentre 7535
с поръчка
МАРКА: Xerox Код на продукт: 5024V_U
WorkCentre 7535 на XEROX е цветно, лазерно многофункционално устройство, окомплектовано с всичко от ..
Цена: 1,056.00 лв.
Без ДДС:Цена: 880.00 лв.
МАРКА: Konica Minolta Код на продукт: BizHub-227
Многофункционалната машина на Konica Minolta BizHub 227 осигурява високопродуктивен и икономичен печ..
Цена: 2,160.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,800.00 лв.
Пълноцветна многофункционална машина A3 Konica Minolta BizHub C224 Пълноцветна многофункционална машина A3 Konica Minolta BizHub C224
до 2-3 дни
МАРКА: Konica Minolta Код на продукт: BizHub C224e
С Bizhub C224e Konica-Minolta добавя цвят и въображение при създаването на вашите документи.Пълн..
Цена: 2,436.00 лв.
Без ДДС:Цена: 2,030.00 лв.
Пълноцветна многофункционална машина A3 Konica Minolta BizHub C284e
до 2-3 дни
МАРКА: Konica Minolta Код на продукт: BizHub C284e
Konica Minolta непрекъснато подобрява силната си пълноцветна линия от многофункционални машини. Bizh..
Цена: 2,736.00 лв.
Без ДДС:Цена: 2,280.00 лв.
Пълноцветна многофункционална машина A3 Konica Minolta BizHub C227
Очаква се
МАРКА: Konica Minolta Код на продукт: BizHub C227
Bizhub C227 е модел от най-новата серия на Konica Minolta цветни мултифункционални принтери (MFP). ..
Цена: 2,256.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,880.00 лв.
МАРКА: Xerox Код на продукт: WC7830
Xerox WorkCentre 7830 ви дава мощни инструменти за управление, които улесняват изграждането и ..
Цена: 2,580.00 лв.
Без ДДС:Цена: 2,150.00 лв.
МАРКА: Xerox Код на продукт: WC7835
С WorkCentre 7835 Xerox отговаря на на вашите постоянно променящи се бизнес нужди. Xerox WorkCentr..
Цена: 2,700.00 лв.
Без ДДС:Цена: 2,250.00 лв.
Цифрова копирна машина A3 Konica Minolta BizHub 224e
няма
МАРКА: Konica Minolta Код на продукт: BizHub 224e
Konica Minolta Bizhub 224e е бърза многофункционална машина, която копира и принтира със скорост 22 ..
Цена: 2,132.40 лв.
Без ДДС:Цена: 1,777.00 лв.
Цифрова копирна машина A3 Konica Minolta BizHub 284e
няма
МАРКА: Konica Minolta Код на продукт: BizHub 284e
Копирната машина на Konica Minolta BizHub 284 осигурява високопродуктивен и икономичен печат със ско..
Цена: 2,346.00 лв.
Без ДДС:Цена: 1,955.00 лв.
Показани от 1 до 23 от 23 (1 страници)