Лазерни принтери

Лазерен принтер Brother HL-1112E
Цена: 117,60 лв. Без данък Цена: 98,00 лв.
Наслаждавайте се на бърз и ефективен лазерен печат с Brother HL1112E.С разделителна спосо..
Лазерен принтер HP LaserJet Pro M102a
Цена: 153,60 лв. Без данък Цена: 128,00 лв.
Проектиран за домашна употреба или микро офиси, монохромният HP LaserJet Pro M102 е доста..
Лазерен принтер Samsung SL-M2026W
Цена: 117,60 лв. Без данък Цена: 98,00 лв.
Със своите бързина, качество на печата, и компактни размери  Samsung SL-M2026W е едн..
Лазерен принтер Xerox Phaser 3020B
Цена: 105,60 лв. Без данък Цена: 88,00 лв.
Xerox Phaser 3020B е модел предназначен за домашни потребители и малки работни групи. Комп..
Лазерен принтер HP LaserJet Pro M203dw
Цена: 290,40 лв. Без данък Цена: 242,00 лв.
Увеличете ефективността на печат във вашия малък или домашен офис с HP LaserJet Pro M..
Лазерен принтер Brother HL-1110E
Цена: 127,20 лв. Без данък Цена: 106,00 лв.
Brother HL-1110E e предназначен за личен лазерен принтер, за дома или за студенти. Той е д..
Лазерен принтер HP LaserJet Pro M102w
Цена: 186,00 лв. Без данък Цена: 155,00 лв.
HP LaserJet Pro M102w е малък, монохромен безжичен лазерен принтер. Този модел има мобилн..
Лазерен принтер Samsung SL-M2625
Цена: 196,80 лв. Без данък Цена: 164,00 лв.
..
Лазерен принтер Xerox Phaser 3052NI
Цена: 212,40 лв. Без данък Цена: 177,00 лв.
Компактният  Xerox Phaser 3052NI се отличава с производителност, ниско ниво на шума ..
Показани са от 1 до 9 от 21 (3 страници)
Лазерни принтери

Лазерният електростатичен цифров печат е изобретен от Xerox през миналия век. В следващите години технологията бързо се усъвършенства и много производители като Canon, Hewlett-Packard, Brother, OKI и много други пуснаха на пазара свои модели. Така качеството на печат и скоростта се увеличиха, а цените на устройствата и консумативите за тях бързо паднаха.

Както при копирните машини и при лазерните принтери се използва ксерографския процес при който алуминев барабан с органично покритие се зарежда предварително, след което се осветява и лъчът формира желаното изображение. За разлика от аналоговите копирни машини тук това се постига чрез лазерен лъч, който “изписва” изображението върху барабана. След това заредените части от барабана привличат частици с фин тонер и така се формира желания документ.

В последствие се появяват и принтери, базирани на други технологии като мастилено-струйните например, както и разновидности на лазерния печат, като LED технологията. При LED принтерите лазерният модул е заменен със светодиодна линийка. Това опростява механиката на принтера и намалява оптичните изкривявания.

В момента лазерните принтери са бързи, имат висока разделителна способност, допълнителни възможности като двустранен печат, работа в мрежа и ниска цена на тонер касетите. Това ги прави удобно и икономично средство за печат, подходящо както за офиса, така и за персонална употреба.

Монохромен лазерен принтер може да осигури такава скорост, дълготрайност и обработка на документи, за да се справи с високия обем на печат в натоварен офис. Дори и евтините монохромни принтери със скромна механика могат да служат като лични настолни принтери в малкия офис. Много от сегашните цветни принтери с лекота печатат цветни снимки и графики, подходящи за много бизнес приложения, като клиентски бюлетини и каталози. При по-големите лазерни принтери,  качеството на отпечатаните документи, съдържащи текст, графики и снимки обикновено е достатъчно добро за брошури и други маркетингови материали, което позволява на много компании да правят подобни публикации сами и да ги отпечатват в офиса.

Независимо от това дали се нуждаете от персонален, черно-бял лазерен принтер с ниска себестойност за вашите документи или от бързо мрежово устройство за голямо натоварване  ние ще ви предложим най-добрата селекция от модели на производители доказали лидерската си позиция на този силно конкурентен пазар.