Мастиленоструйни принтери

Мастиленоструйно многофункционално устройство Brother DCP-J100 Inkjet Multifunctional
Цена: 243,60 лв. Без данък Цена: 203,00 лв.
Brother DCP-J100 е многофункционално устройство от серията Ink Benefit. Това компактно ..
Мастиленоструйно многофункционално устройство Brother DCP-J105 Inkjet Multifunctional
Цена: 262,08 лв. Без данък Цена: 218,40 лв.
Brother DCP-J105 InkBenefit е многофункционален принтер, предназначен за използване в ма..
Мастиленоструйно многофункционално устройство Brother MFC-J200 Inkjet Multifunctional
Цена: 307,44 лв. Без данък Цена: 256,20 лв.
Brother MFC-J200 е многофункционално устройство от серията Ink Benefit. То е с вградена..
Показани са от 1 до 9 от 12 (2 страници)

Поради ниската си цена и високо качество на печат, мастиленоструйните принтери намират все по-широко приложение. При тях изображението се получава като към хартията се „изстрелват“ микрокапки с мастило. Това се извършва от печатащата глава, където са разположени дюзите на основните цветове. В главата се създава високо налягане за да може капкатас мастило да бъде изстреляна към повърхността на листа. Това се постига по два начина. Първият е чрез използването на пиезокристал. Когато му бъде подадено напрежение той започва да осцилира и така изтласква мастилото от дюзата. При втория метод това се постига чрез нагряване на мастилото при което се образува въздучен мехур, който изтласква мастилото от дюзата.
И при двата метода това се прави за трите основни цвята Cyan, Magenta, Yellow и черно, чрез смесването на които се получава изображението. До скоро цените на консумативите за мастиленоструйни принтери бяха сравнително високи и това препядстваше широкото им разпространение. В момента има технологии, които силно намаляват цените на оригиналните консумативи, което ги прави достъпна алтернатива както за цветен печат в офиса, така и за домашна употреба.
Огромно предимство на мастиленоструйните принтери е високото качество при печат на снимки. На пазара има голямо разнообразие от гланцови и матови фотохартии, които в комбинация с подходящ мастиленоструен принтер дават възможност за творчество на любителите на фотографията.