МЕНЮ
КОШНИЦА

Сервиз

За нас е изключително важна сервизната поддръжка на закупените от нас устройства. По тази причина ние няма да ви дадем просто една гаранционна карта, а ще се ангажираме лично.

ПРИНТМАКС.БГ  разполага със собствен сервизен център за гаранционна и извънгаранционна поддръжка и висококвалифицирани сервизни специалисти с дългогодишен опит. Имаме система за контрол на сервизните заявки и спазване на сроковете.

Най-добрият начин да се избегнат внезапни повреди и сривове във функционирането на вяско офис оборудване е ежемесечната профилактика и техническа поддръжка. По тази причина ние предлагаме няколко различни програми за абонаментна техническа поддръжка на принтери, копирни машинии друга офис техника. Така проблемите се виждат още в зародиш и е лесно да бъдат отстранени своевременно,

ПРОГРАМИ ЗА ТЕХНИЧЕСКА ПОДДРЪЖКА

PrintMAX® ECONOMY

Икономична програма за поддръжка на офис оборудване. Срещу минимална месечна такса клиентът получава ежемесечно обслужване. Подходяща за лазерни принтери, многофункционални устройства и малки копирни машини. Клиентът сключва договор за абонаментна поддръжка и заплаща фиксирана месечна такса в зависимост от модела на машината. Всички необходими консумативи и консумативни резервни части се заплащат допълнително.

PrintMAX® OFFICE +

Програма за абонаментна поддръжка на офис оборудване според месечното натоварване. Подходяща за копирни машини и многофункционални ъстройства. Клиентът заплаща месечна такса според броя на отпечатаните страници. Всички консумативи и консумативни резервни части се осигуряват от сервиза и са включени в цената.

PrintMAX® RENT

Клиентът получава изправна и подходяща за неговите нужди машина без първоначална инвестиция след което заплаща месечна такса на база броя отпечатани страници. . Всички консумативи и консумативни резервни части се осигуряват от сервиза и са включени в цената.

СЕРВИЗ НА ЛАЗЕРНИ ПРИНТЕРИ И КОПИРНИ МАШИНИ

Лазерните принтери и копирните машини позволяват отпечатване на текст и графика върху хартия на принципа на фотокопирния процес. Технологията е изобретена от Xerox в средата на XX век и е усъвършенствана през годините с цел подобряване на качеството, разделителната способност и бързодействието.

Съвременните копирни машини са цифрови, което означава, че след сканирането на оригинала документът се запазва в паметта на машината, след което се отпечатва в необходимия брой екземпляри. Така цифровата копирна машина може да се разглежда като скенер и принтер с общ контролер.

Основните модули в съвременните лазерни принтери са барабанен модул (Imaging Unit), лазерен модул, изпичащ модул, механика за транспорт на хартията и управление. Тези модули най-общо определят и най-често срещаните повреди:

-         Замърсена зареждаща ролка или корона. Изразява се в неравномерност на изображението в различните части на страницата. Обиковено след почистване или подмяна проблемът изчезва.

-         Повреден или износен OPC барабан. Разпознава се по зигзагообразни черни ивици в края на листа или повтарящи се черни точки. Решението е подмяна на барабана.

-         Неподходящ тонер или износена девелоперна ролка. Ефектът е недостатъчно наситена (бледа) страница. След подмяна на девелоперната ролка и смяна на тонера проблемът се решава.

-         Замърсен лазерен модул. Проявява се като прогресивно избледняване на печата. Решението обикновено е почистване на огледалата и лещите на лазерния модул, както и стените на парагоновото огледало.

-         Повредени или износени ролки в изпичащото устройство. Симптомите са надлъжни линии или петна върху страницата. Ремонтът на изпичащото устройство обикновено се състои в подмяна на долна (силиконова) или горна (тефлонова) ролка, бушинги, термодатчик или изпичаща лампа.

За да ви улесним при проверка на вашия принтер, ви предлагаме една тестова страница която се състои от четири стълбици с градации на сивото от бяло до черно през 10%, графичен и текстов елемент. Отпечатайте я на вашия принтер за да проверите състоянието му. Ако имате нужда от помощ, свържете се с нас.


Изтеглете ТЕСТОВА СТРАНИЦА в PDF формат оттук ...>>>


КОНСУМАТИВИ. ТОНЕРИ И ТОНЕР КАСЕТИ

Използването на подходящи консумативи е от изключително важно значение за нормалното функциониране на принтера и високото качество на печат. Обикновено са възможни следните три варианта: използване на оригинални консумативи, използване на съвместими консумативи и рециклиране или зареждане на използваните касети.

Използването на оригинални консумативи гарантира нормалната работа на принтера и перфектно качество на изображението. Цената обаче обикновено няколко пъти по висока от другите два варианта.

Съвместимите тонер касети са произведени от фирми (обикновено китайски), специализирани конкретно в производството на консумативи. Голяма част от тях предлагат много добро качество и значително по-ниска цена.

Рециклираните тонер касети са произведени от вече използвани оригинални тела и затова в много случаи те са за предпочитане пред съвместимите консумативи. В процеса на рециклиране тонер касетата се разглобява и почиства. Преглеждат се и когато е необходимо се подменят основните компоненти: OPC барабан, нож, девелоперна ролка, втулки и др.

Ние препоръчваме използването на тонер касети PrintMAX® IMAGE

Потребители със сериозен документооборот предпочитат тонер касетите PrintMAX® IMAGE за намаляване на себестойността на печат и оптимизиране на разходите за консумативи.